"На пікнік з пробірками"

Світлана ГАЛАУР
15 жовтня 2014

Харківські виші влаштували в саду імені Шевченка наукову лабораторію під відкритим небом. Тут проводили різні досліди та експерименти, розповідали про ази прикладної математики, магнітні властивості речовин тощо. Таким чином популяризували науку серед школярів студенти та викладачі. Акція проходила в межах українсько-польського проекту «Наукові пікніки». У заході взяла участь 21 команда з вишів міста і наукових центрів, які представили понад 50 наукових експозицій. Як розповів директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради Костянтин Лобойченко, місто стало співорганізатором цього заходу, тому міська влада залучила до його проведення волонтерів, міський Центр дозвілля молоді і працівників кіноконцертного залу «Україна». 

За словами Костянтина Лобойченка, такий захід у Харкові пройшов удруге. Перший відбувся торік і зібрав майже п’ять тисяч відвідувачів. Тоді «Наукові пікніки» проходили в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна. Цього року їх вирішили влаштувати просто неба, щоб якомога більше охочих змогли долучитися до незвіданого світу науки.

На майданчику «пікніка» відвідувачі змогли також побачити інтерактивні експонати «Парадокс-шоу», живі шахи, сонячні диски і батареї, маятники, гіроскопи. Крім того, кожен охочий зміг відчути себе справжнім рятувальником-пожежником або людиною кам’яного віку. Всім було весело і цікаво.

Такі  «пікніки» пройшли вже в кількох містах України. Після Харкова естафету приймуть Київ і Луцьк. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua