"На Південному ГЗК зросли обсяги виробництва агломерату майже на 15%"

22 липня 2013

СТАТИСТИКА. «За січень-червень 2013 року обсяги виробництва агломерату на комбінаті збільшилися на 14,7% –  до 1,2 млн тонн», сказав Віце-прем'єр-міністр  Олександр Вілкул, виступаючи на урочистостях з нагоди 58-річниці «Південного ГЗК», та Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

 «Від вашої ефективної роботи залежить індустріальна міць України та її економічний ріст. Я вдячний вам за ваш професіоналізм та наснагу. У мене особливі теплі почуття до «Південного ГЗК». Адже багато років тому саме тут я зробив свої перші трудові кроки, будучи помічником машиніста екскаватора. Для мене велика честь бути членом великої родини гірників та металургів», сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що в 2012 році загальний об’єм інвестицій у розвиток комбінату перевищив 1 млрд. гривень.

«На такому ж рівні заплановане фінансування і в цьому році. Ключовим проектом 2103 року є будівництво комплексу рудної циклічно-поточної технології на горизонті мінус 210 метра, в яке буде інвестовано більше 50 млн. гривень. Відповідна технологія дозволить Південному ГЗК знизити собівартість видобутку руди та оптимізувати витрати на обладнання », додав Віце-прем'єр-міністр.

За його словами, для реалізації екологічних завдань, комбінат кожного року розробляє план заходів щодо охорони навколишнього середовища.

«Південний ГЗК  бере активну участь у Довготривалій регіональній Програмі з вирішення екологічних проблем Кривбасу та покращення стану навколишнього природного середовища на 2011 2022 роки. Окрім цього, комбінат є учасником Програми покращення екологічного стану Дніпропетровської області за рахунок зменшення забруднення довкілля основними підприємствами-забруднювачами на 2007-2015 роки. Загалом на природоохоронні заходи у 2012 році було витрачено близько 135 мільйонів гривень», сказав Олександр Вілкул.

Він акцентував, що соціальні гарантії для робітників підприємства належать до пріоритетів комбінату.

«В 2012 році соціальний бюджет Південного ГЗК склав більше 126 млн. гривень», - сказав Віце-премєр-міністр.

Водночас Олександр Вілкул зазначив, що в рамках соціального партнерства Південний ГЗК бере активну участь у розвитку Кривого Рогу та Дніпропетровщини.

«В 2010 році комбінат приєднався до виконання загально місцевої програми «Кривий Ріг – місто без околиць». ЇЇ головна мета – підвищити комфортність умов проживання працівників у регіонах присутності промислових підприємств. З того часу «Південний ГЗК» реалізував два етапи реконструкції жилого масиву підприємства» сказав Віце-прем'єр-міністр.

Також Олександр Вілкул вручив кращим працівникам державну нагороду та Подяки Прем’єр-міністра України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua