ЖНИВА-2011. Південні області України розпочали зернозбиральну кампанію. Наразі вже намолочено перші 35 тис. тонн зерна, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк. Прогнозувати майбутній урожай, знаючи, що це справа невдячна, не став. 

— Врожай буде нормальним. Цифри не хочу називати, — обнадіяв він, додавши, що через спеку врожайність сої та ячменю таки буде меншою. Щодо інших зернових, то дощі врятували ситуацію.

Не зважаючи на цьогорічне поповнення українського  машинно-тракторного парку 550 комбайнами білоруського виробництва, які вийшли у поля за відпрацьованим графіком, ситуація з технічним переоснащенням в агросекторі достатньо кризова, наголосив міністр. Адже навантаження на комбайн в Україні удвічі більше, порівняно зі східними сусідами, не кажучи вже про західних.

За інформацією М.Присяжнюка, виправити ситуацію мають намір шляхом передачі вітчизняного сільгоспмашинобудування під координацію Мінагропроду. «Наразі готується відповідний указ Президента і є доручення Прем’єр-міністра віце-прем’єру і мені як міністру розробити план розвитку сільгоспмашинобудування. Наше завдання — заповнити прогалини в машинно-тракторному парку. За три-чотири роки переоснастити зернозбиральну техніку, а потім приступити до сіялок, тракторів та іншої сільгосптехніки»,— озвучив перспективні плани міністр.