"На Полтавщині переселенцям буде комфортно"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
7 квiтня 2015

Останніми місяцями на Полтавщину переїхало кілька десятків тисяч вимушених переселенців зі сходу. Місцева влада, розуміючи, в якому становищі опинилися люди, намагається створити для них належні умови проживання.

Але не все вдається, як хотілося б. Причина — брак коштів. У цей складний час на допомогу полтавцям прийшли європейці. В межах спеціальних соціальних програм вони перераховують в область певні суми, які на місці використовують за призначенням. Ось і нещодавно область з робочим візитом відвідали представники проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» спеціаліст з розвитку громад координатор проекту Олена Рудіч та інженер з упровадження проекту Олег Баранецький. Окрім основної діяльності з реалізації мікропроектів, спрямованих на поліпшення життя сільських територіальних громад, цей проект надає підтримку тимчасово переміщеним особам. Він передбачає швидке і водночас недороге відновлення (утеплення) їхнього житла.

Розмір грантової складової — 100 тисяч доларів. На ці кошти в області реалізують два проекти: капітальний ремонт покрівлі, заміна віконних блоків та стояків каналізації готелю «Славутич» у Комсомольську та ремонт будинку у селищі Нова Галещина. Під час візиту представники проекту відвідали ці об’єкти, ознайомилися з ходом ремонтно-будівельних робіт. Відвідинами залишилися задоволені: діло роблять без зволікань. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua