"На порозі нових проектів"

5 липня 2013

ДИПЛОМАТІЯ. У рамках першого в історії українсько-бразильських двосторонніх відносин офіційного візиту глави бразильського зовнішньополітичного відомства в Україну міністр закордонних справ Леонід Кожара зустрівся з міністром закордонних справ Федеративної Республіки Бразилія Антоніо Патріотою у форматі «віч-на-віч». А делегації провели переговори у розширеному складі.

Сторони обговорили перспективи поглиблення відносин стратегічного партнерства, позитивно оцінивши динаміку торговельно-економічних відносин. Відзначено й важливість підготовки державного візиту Президента Бразилії пані Ділми Руссефф в Україну.

Обговорено стан реалізації спільного космічного проекту «Циклон-4 — Алкантара» та перспектив співпраці в енергетичній, фармацевтичній, авіабудівній, науковій, освітній та інших галузях, повідомляє прес-служба МЗС. «Обидві сторони прагнуть наповнити стратегічне партнерство конкретним змістом шляхом успішного виконання тих, що існують, і нових проектів, передусім ідеться про співпрацю у високотехнологічних галузях», — сказав Антоніо Патріота. 

У свою чергу, як повідомляє УНІАН, Леонід Кожара заявив, що Україна та Бразилія — на порозі ухвалення додаткових стратегічних рішень.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua