"На премії не зазіхають"

25 квiтня 2014

У мережі Інтернет з’явилася інформація про виділення 20 мільйонів гривень на заохочення військовослужбовців, залучених до практичного виконання завдань під час проведення комплексу навчань «Весняна злива — 2014». Зокрема в документі, підготовленому департаментом фінансів Міноборони, запропоновано надати право вищому керівництву розподілити видатки для одноразового заохочення військовослужбовців у підпорядкованих військових частинах грошовою премією, передбаченою статтями 15, 23 та 27 Дисциплінарного статуту Збройних сил.

Шквал негативних емоцій спричинила неправильно інтерпретована деякими інтернет-виданнями та блогерами інформація щодо розподілу преміювання. Прес-служба Міноборони звертає увагу, що кошти мають надійти до військових частин, підпорядкованих вказаним у документі органам військового управління. Це означає, що 9,6 мільйона гривень має бути спрямовано на виплату премії підпорядкованим Генеральному штабу військовим частинам.

«Ресурс розподілено не для особового складу Генерального штабу, а на заохочення військовослужбовців підпорядкованих йому військових частин, залучених до практичного виконання завдань під час навчань. Зокрема кошти призначено військовим частинам Високомобільних десантних військ (4,6 мільйона гривень),

8-го армійського корпусу (4,5 мільйона гривень), військ зв’язку та частин забезпечення (0,5 мільйона гривень)», — повідомив начальник головного фінансово-економічного управління Генерального штабу Збройних сил полковник Ігор Воробйов. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua