"На прийом записуються через Інтернет"

Олег ЧЕБАН
21 травня 2014

У Вінниці на консультацію до вузьких спеціалістів міської клінічної лікарні за номером 3 можна записатися онлайн. Також через офіційний сайт цього закладу пацієнти можуть поставити запитання лікареві та отримати відповідь.

Система запису діє так. Після направлення сімейного лікаря на консультацію до вузькопрофільного спеціаліста пацієнт заходить на сайт лікарні у розділ «Графік прийому лікарів амбулаторно-діагностичного відділення» та оформляє карту онлайн-запису. Він визначається з датою консультації, вказує, на який прийом прийде (первинний, повторний або профогляд), і залишає ім’я й номер телефону. Вони потрібні для того, щоб у разі виникнення непередбачуваних обставин (наприклад, лікар захворів) медичний реєстратор міг запропонувати іншого лікаря або змінити час консультації.

Отже, перед початком роботи кожний лікар амбулаторно-діагностичного відділення отримує перелік пацієнтів, що записались на прийом як індивідуально, так і з допомогою телефону чи Інтернету. Тож люди, які звертаються по медичну допомогу, тепер не марнують час у черзі. Саме через виникнення черг на консультацію, а також те, що район великий за площею (у ньому значний приватний сектор), постала потреба чіткої організації запису. Задля цього створено службу медичних реєстраторів та попереднього запису до лікаря за телефоном, а потім і через Інтернет.

Принагідно зауважимо, що на офіційному сайті лікарні розміщується  інформація про її лікувальні та діагностичні можливості, зміни графіка прийому кожного лікаря тощо. Також тут пацієнт може поставити запитання та отримати відповідь лікаря.

«Ми не намагаємося лікувати дистанційно, але в Інтернеті є багато ресурсів, на яких нефахівці вводять людей в оману і, як наслідок, страждає здоров’я. Тому ми створили певну альтернативу цим ресурсам, що дає змогу спрямувати пацієнта, який потребує медичної допомоги, на правильний шлях», — зазначив головний лікар міської клінічної лікарні №3 Дмитро Фостаковський. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua