"На п’єдестал спортивною ходою"

21 жовтня 2014

Минулих вихідних в Івано-Франківську відбувся чемпіонат України серед дорослих і молоді зі спортивної ходьби на 50 кілометрів. У ньому взяли участь усі найсильніші атлети країни,  а переможців визначали в усіх вікових категоріях. Проте родзинкою чемпіонату стала дистанція 50 км серед чоловіків.

Зокрема до  Івано-Франківська приїхали троє володарів командного «срібла» Кубка світу-2014 зі спортивної ходьби на 50 км:  Ігор Сахарук, Сергій Будза й Андрій Гречковський. До них приєднався Іван Лосєв, володар командного Кубка світу-2014 зі спортивної ходьби на 20 км. Саме ця четвірка і розігрувала медалі вітчизняної першості.

Чемпіоном України зі спортивної ходьби на 50 км став Сергій Будза (3:48.50 год). В Андрія Гречковського (3:49.06) й Ігоря Сахарука (3:57.50) срібна й бронзова медалі відповідно. Іван Лосєв четвертий (3:59.25). Андрій Гречковський додав до колекції «золото» змагань серед молоді. У рамках чемпіонату проходив Міжнародний кубок «Вечірній Івано-Франківськ» й розігрувалася першість України серед команд ДЮСШ та СДЮШОР.

Варто зазначити, що змагання відбувалися на сертифікованій трасі, яка наступного року прийматиме Кубок Європи зі спортивної ходьби. Тож «домашні стіни» мають неодмінно запам’ятати, до кого виявляти прихильність у 2015-му. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua