" На сході Україна захищає всю Європу"

25 лютого 2015

Віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав Кириленко під час робочого візиту до Республіки Польща провів зустрічі з міністром культури та національної спадщини Польщі Малгожатою Оміляновською й міністром національної освіти Йоанною Клюзік-Ростовською. Обговорено реалізацію спільних проектів у галузі культури. Сторони домовилися провести влітку у Варшаві чергове засідання Українсько-польської комісії з питань національно-культурної спадщини. Йшлося і про створення Українсько-польської ради обміну молоддю й перспективи навчання українською мовою дітей — громадян України, які перебувають у Польщі. Польська сторона підкреслила готовність допомогти Україні у реформуванні системи освіти.

Зустрівся В’ячеслав Кириленко і з директором Інституту Адама Міцкевича Павелом Поторочином. «Українська культура, багаті традиції повинні якнайширше бути представленими у світі, особливо у контексті антипропаганди», — зауважив польський фахівець.

Утім, чи не найбільше очікували на розмову з урядовцем представники української громади Польщі. Він розповів про ситуацію в Україні з огляду на війну на Донбасі. «Сьогодні твориться нова українська ідентичність. Ми виграємо війну, і постане нова українська нація», — цитує слова урядовця прес-служба віце-прем’єра.

Спільно з дипломатами посольства й українською громадою В’ячеслав Кириленко поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченкові у Варшаві.

А в інтерв’ю польському Radio Trojka В’ячеслав Кириленко так окреслив позицію України: «Ми мусимо повернути вкрадену землю і відновити територіальну цілісність нашої країни, зокрема повернути Крим. Це означає, що нас чекає тривалий період боротьби… Донбас і Крим мають повернутися в Україну. На сході ми захищаємо не тільки свою країну. Ми захищаємо там всю Європу і європейські цінності».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua