"На сторожі державного інтересу"

12 червня 2013

Сьогодні нашому колезі Станіславові Прокопчуку виповнюється сімдесят.

У далеких уже сімдесятих минулого століття він обрав журналістику, оскільки бажання спостерігати за поведінкою та життям людей, аналізувати явища і події остаточно перемогло у ньому кабінетного філолога і перспективного партійного функціонера.

Журналістика не твориться у кабінетах — це вічний пошук. Роль журналіста полягає у відкриванні правди, однак реальність набагато складніша, і визначити, як правда виглядає насправді, можна не завжди. Навіть якщо ти працюєш у газеті з однойменною назвою, згодом переконуєшся: журналістика — це ще й неабиякий труд. Ювілярові про це добре відомо з першоджерела, адже свого часу працював власним кореспондентом і в «Труді». 

Кілька років поспіль газета «Урядовий кур’єр» публікує цикл матеріалів під рубрикою «Державний інтерес», де порушує найактуальніші  проблеми паливно-енергетичного комплексу, зокрема ядерної енергетики та функціонування вітчизняної газотранспортної системи, агропромислового комплексу, життєдіяльності каналу Дунай — Чорне море.

У кожну з них Станіслав Прокопчук укладає свій публіцистичний талант. Та найбільшою нагородою заслужений журналіст і досі вважає дзвінки небайдужих читачів. А найбільшою перемогою — дієвість своїх публікацій.

І в сімдесят молодий, натхнений, готовий у будь-який час у найвіддаленішу точку за враженнями.

Цікавих відряджень і нових тем Вам, Станіславе Федоровичу!

З повагою,  урядовокур’єрці



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua