"На війні людське життя не втратило ваги"

19 серпня 2014

Навіть у час найжорстокішого воєнного протистояння життя людини має бути найвищим пріоритетом. Саме з цієї позиції Президент України Петро Порошенко підходить до розв’язання проблем, які стосуються звільнення з полону наших бійців. Днями він зустрівся з 25 військовослужбовцями, визволеними з полону бойовиків.

Українські воїни знову готові стати на захист Батьківщини. Фото з сайту day.kiev.ua

«Я дуже цьому радий, — цитує слова Президента його прес-служба. — До визволення було залучено дуже багато людей, багато країн. Дуже добре, що у нас є перший результат». Ця копітка робота є постійною. Влада й надалі робитиме все, щоб зберегти життя українських солдатів і мирних громадян. «Попри втрати і горе, ми сильні і горді, коли маємо військових, для яких честь, гідність, Україна — не просто слова, а життя», — наголосив Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що в полоні терористів все ще перебувають понад 100 людей, і запевнив, що в жодному разі не припинятиметься боротьба за їхнє звільнення. Адже кожен з них є українцем і кожен з них має бути вільним.

«Ми обов’язково переможемо, — висловив упевненість Президент. — Бо ми — українці, ми — разом, і правда  з нами! Ми нікому не хочемо зла, але ми сильні і навчилися воювати. Ми навчилися боронити свою державу. Ми її дуже любимо і нікому нашу Україну не віддамо».

Військові щиро подякували Президентові й усім тим, хто брав участь у їхньому звільненні з полону. Зокрема Олександр Чернишов, який 17 днів провів у неволі, сказав щемливі слова: «Ми більш за все вдячні державі за те, що про нас пам’ятали, що про нас не забули, допомогли, адже надій вже не було».

Президент України на зустрічі зі звільненими полоненими торкнувся питань, пов’язаних із ситуацією навколо гуманітарного вантажу з Росії й наголосив, що саме завдяки підтримці світової спільноти нам вдалося уникнути ескалації. «З Україною зараз весь світ, — заявив він. — Ніколи ми не мали такої потужної підтримки».

Що ж до української гуманітарної допомоги, яку доправили в зону АТО майже 80 вантажних автомобілів, то її взяв під опіку Міжнародний комітет Червоного Хреста. Саме він забезпечить, щоб жителі не лише Луганська отримали продукти, медикаменти, генератори для постачання електроенергії.

«Ми хочемо, щоб усі люди, які страждають від терористичної діяльності так званих ДНР та ЛНР, повернулися до нормального життя»,  — резюмував глава держави. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua