"На військовій базі Форт-Худ стрілянина: 4 загиблих, 16 поранених"

3 квiтня 2014

Новий інцидент із стріляниною на базі американських сухопутних військ Форт-Худ в Техасі, де у 2009 році армійський психіатр застрелив 13 осіб, забрав життя чотирьох людей. Загинув і сам стрілок – він наклав на себе руки, передає Бі-бі-сі.

Поранення отримали 16 людей. Ім'я підозрюваного відоме, але не розголошується до тих пір, поки про його загибель не будуть проінформовані його найближчі родичі, повідомили представники військові влади.

Деякі американські ЗМІ назвали ім'я стрілка: це 34-річний рядовий Айван Лопес.

Коли почалася стрілянина, усім, хто знаходився на базі дали наказ зайняти найближче укриття – закрити двері і не підходити до вікон. В даний час цей наказ скасовано.

Президент США Барак Обама заявив, що новина про нову стрілянину на базі розбила йому серце і пообіцяв у повній мірі розібратися в події.

Як повідомив речник бази генерал-лейтенант Марк Міллі, поки немає ознак того, що стрілянина була терористичним актом, хоча повністю виключити це не можна.

За його словами, стрілок у минулому служив в Іраку, після чого став відчувати депресію і занепокоєння. У нього були ознаки посттравматичного стресу, і він проходив спеціальне обстеження щодо цього.

За словами генерала Міллі, стрілянина тривала 15-20 хвилин. Підозрюваний під'їхав на машині до двох будівель і відкрив вогонь. Зрештою його зупинила військова поліція.

У 2009 році на базі Форт-Худ армійський психіатр майор Нідаль Хасан застрелив 13 людей і поранив ще 32. У вересні минулого року він був засуджений за це до смертної кари.

Хасан стверджував, що стріляв в товаришів по службі заради захисту афганських талібів, оскільки частина військовослужбовців з бази незабаром повинна була відправитися до Афганістану. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua