"На Вінниччині розподілили кошти з урахуванням потреб армії"

Олег ЧЕБАН
6 серпня 2014

Позачергова сесія Вінницької обласної ради ухвалила рішення щодо матеріальної підтримки Збройних сил України та фінансування низки невідкладних бюджетних заходів із забезпечення життєдіяльності територіальної громади. Зокрема, було внесено зміни до обласного бюджету, депутати передбачили 1 мільйон 718 тисяч гривень для придбання бронежилетів, а також виділили 350 тисяч гривень Військово-медичному клінічному центру Центрального регіону Військово-Повітряних сил на придбання медичного обладнання для надання невідкладної медичної допомоги в польових умовах (апарата штучної вентиляції легень).

Продовольство для сходу надали як великі підприємства, так і населення Вінниччини. Фото з сайту vinnitsa-real-vin.com

Депутати підтримали ініціативу свого колеги і добровільно здадуть по одній тисячі гривень на матеріально-технічне забезпечення вінничан, які беруть участь у бойових діях у зоні проведення АТО. Цим коштом планують придбати автомобіль для обслуговування українських військовослужбовців. А депутат Володимир Токарчук під час сесії передав землякам у зону АТО тепловізор і бінокль нічного бачення, які придбав своїм коштом.

Варто зауважити, що вінничани дієво переймаються проблемами як переселенців зі сходу країни, так і тих, хто там залишився в своїх домівках. Саме з Вінниччини у східні регіони як гуманітарну допомогу поставлено понад 42 тонни продовольства (борошно, картоплю, овочі, консерви, чай, каву, цукор, мінеральну воду тощо). Допомогу надають як потужні сільськогосподарські і переробні підприємства, так і фермери, населення, місцеві органи самоврядування.

— Сьогодні головне питання — зберегти цілісність України, захистити свою землю. Схід — особлива територія. Вона потребує допомоги. Область консолідувала свої зусилля, і ми, як сільськогосподарський регіон, підтримували й надалі це робитимемо, — зауважив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua