"На Вінниччині школи на шестиденку не переходять"

Олег ЧЕБАН
9 вересня 2014

У новому навчальному році школи області працюватимуть 5 робочих днів на тиждень — про це повідомив заступник голови облдержадміністрації — директор департаменту освіти і науки Ігор Івасюк. «Щоб зекономити енергоресурси в осінньо-зимовий період, ми плануємо перенести осінні канікули: або їх приєднаємо до зимових, або ж буде інший варіант — питання обговорюємо. Поки що ми не плануємо переводити навчальні заклади області на шестиденну форму навчання. Якщо виникнуть форс-мажорні обставини, тоді й будемо оперативно на них реагувати», — зауважив він і додав, що під час підготовки до нового навчального року було виконано комплекс робіт щодо енергозбереження, переходу на альтернативні види палива, підвищення енергоефективності та утеплення приміщень.

У 104 школах замінили вікна на енергоощадні, у 17 — відремонтували та утеплили дахи, у 3 — утеплили фасади, у 29 — капітально відремонтували систему опалення. Перед керівниками навчальних закладів поставлено завдання — вжити організаційних, технічних заходів для ефективної економії енергоресурсів, передусім газу. Департамент спільно з Барським машинобудівним заводом визначив 25 закладів освіти, де планують переобладнати 38 котлів на твердопаливні. Тривають роботи з виведення котелень з підвальних приміщень та модернізації котлів.

Область має одну з найбільших у країні мережу ЗОШ. Першого вересня відчинили двері 894 вінницькі школи, які прийняли майже 151 тисячу дітей. «Торік ми провели масштабну роботу з оптимізації мережі, додатково отримали 46 шкільних автобусів, які забезпечують підвезення до опорних шкіл в межах освітніх округів», — зазначив Ігор Івасюк.

З його слів, під особливою увагою влади перебувають діти-переселенці з Луганської та Донецької областей, Автономної Республіки Крим: таких дошкільнят в області 890, шкільного віку — 888.

Зауважимо, що за ініціативи голови облдержадміністрації для старшокласників області перше навчальне заняття розпочалося переглядом документального фільму про вінничанина, Героя України Костянтина Могилка, який у червні загинув у зоні бойових дій на сході країни. Документальну стрічку про героїчного льотчика-підполковника, котрий ціною власного життя врятував десятки жителів Слов’янська, скерувавши підбитий бойовиками літак за межі міста, створили благодійним коштом та за сприяння керівника області. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua