"На Вінничині випікають йодований хліб"

30 грудня 2013

Проблему йододефіциту на Вінниччині мають вирішити за допомогою хліба. На місцевому підприємстві змінили традиційну рецептуру двох видів чорного та білого. Замість звичайної, в опару додають йодовану сіль, повідомляють fakty.ictv.ua. У смакових якостях йодований хліб звичайному нічим не поступається. Досвід йодування продуктів перейняли з Швейцарії. Ще 90 років тому йододефіцит був нормою для цієї країни. Крім використання солі, у державі вважають важливим збагачення йодом і продуктів харчування, що пройшли технологічну обробку. Лікарі ж кажуть: для боротьби з проблемою всі способи підходять. Головне - правильно розрахувати вміст корисного йоду в продукті, термін придатності, і шкідливість калорій, які можуть уже призвести до проблеми ожиріння. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua