"На зміну грозам прийде спека"

22 липня 2014

У найближчі два-три дні погодні умови в Україні продовжуватиме визначати улоговина північно-східного циклону. Як повідомив в ході брифінгу заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко, місцями очікуються короткочасні дощі, грози, подекуди можливий град і шквалисте посилення вітру. А з 25 липня на територію країни розповсюдиться вплив антициклону, що формуватиме погодні умови майже до кінця липня. У цей час буде переважно без опадів. Температура поступово підвищиться ще на 2—4 градуси. Наприкінці липня максимальна температура вдень становитиме 26—32 градуси тепла, у південній частині — місцями до 36. 

«21 липня у західних, північних та центральних областях очікуються короткочасні дощі, грози, в окремих районах — град та шквали до 15—20 м/с. Температура повітря вдень 24—29 градусів тепла, на півдні та на Закарпатті — 28—33», — цитує слова Анатолія Прокопенка прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Із 25 липня температура повітря вдень сягне 24—30 градусів тепла, на півдні та Закарпатті —34. 29 липня в західних, а 30—31 липня — в північних областях пройдуть дощі, грози. Температура коливатиметься в межах 26—32 градусів тепла, на півдні сягатиме 36 з позначкою плюс.

До слова, найвищий клас пожежної небезпеки спостерігається у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Луганській областях та в Криму. За минулий тиждень істотних змін у гідрологічній ситуації не відбулося. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua