"Нацгвардія отримала партію БТРів "

Олег ЧЕБАН
17 березня 2015

П’ять БТРів, відремонтованих на базі вінницького 45-го експериментального механічного заводу для Національної гвардії,  вирушили на Яворівський полігон, де їх використовуватимуть для навчання мобілізованих до війська. Раніше машини чверть століття перебували на базі зберігання в місті Артемівськ і без капітального ремонту експлуатувати їх було неможливо. Тепер вони готові захищати територіальну цілісність і незалежність України. 

Капітальний ремонт бронетранспортерів зроблено коштом  державного бюджету. Встановлення захисних решіток на кожний в кошторис робіт не входило. Тому депутати Вінницької міської ради та заступники міського голови зібрали 310 тисяч гривень, що становить приблизно половину вартості з облаштування додаткового захисту, а підприємство виконало роботу власним коштом.

За словами директора ДП «45-й експериментальний механічний завод» Миколи Чумака, щоб машини були боєздатними, перебрали все — від двигуна до електропроводки. «Мали вкластися  в стислі терміни та якісно виконати замовлення. Виникали проблеми, бо комплектуючі знайти дуже складно. А стару техніку треба не лише ремонтувати, а й модернізувати. У нас є виробничі потужності і кваліфіковані кадри, тому сподіваємося на збільшення державного замовлення», — сказав він. Машинобудівні заводи області можуть виготовляти комплектацію до такої техніки. А координує їхню роботу обласна влада. «У нашій області є машинобудівні підприємства, і ми зводимо їх, щоб максимально завантажити роботою. Так допомагаємо нашим військовим та стимулюємо розвиток машинобудівної галузі  Вінниччини», — зауважив голова облдержадміністрації Валерій Коровій. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua