"Національний пі-рекорд пам’яті — 5 тисяч знаків"

Олександр ВЕРТІЛЬ
28 жовтня 2014

Днями Сумський державний університет привернув увагу багатьох співвітчизників до нового національногоОдержавши диплом рекордсмена, Артем Гарін заявив, що планує підкорити 10 тисяч знаків.Фото Володимира КОВАЛЕНКА рекорду пам’яті, встановленого у стінах вишу. 24-річний сумчанин Артем Гарін, випускник інженерного факультету, зумів відтворити 5 тисяч знаків після коми числа.

Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова офіційно зареєструвала це досягнення, наголосивши, що все пройшло без найменших порушень встановлених правил. Рекорд тривав понад дві години, а до нього Артем ішов три роки, щодня удосконалюючи і шліфуючи пам’ять.

Здатність запам’ятовувати великі обсяги інформації відчув ще студентом під час підготовки до екзамену з фізики, а згодом вирішив грунтовно зайнятися вивченням особливостей не пов’язаної змістом інформації. За словами рекордсмена, у процесі запам’ятовування використовує візуальну фіксацію інформації, тобто утримує в пам’яті картини дійсності й за потреби зчитує з неї потрібну інформацію.

До слова, цифри, які Артем видобував з пам’яті і зчитував уперед чи назад, зайняли 10 аркушів. Їх звіряли і контролювали присутні в залі викладачі, студенти, пересічні сумчани — одне слово, ті, хто захотів бути свідком народження національного рекорду.

Артем Гарін, який нині займається підприємництвом, і надалі нарощуватиме «м’язи пам’яті», щоб встановлювати нові досягнення.

До відома. Світовий рекорд належить китайцю Лю Чао, який протягом 24 годин 4 хвилин відтворив 67 890 знаків. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua