"«Нафтогаз» штурмує Єгипет"

19 листопада 2014

У  2014 році НАК «Нафтогаз України» видобуде в Єгипті близько 260 тисяч тонн нафти, що становить більше 10% всього річного видобутку нафти в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Згідно з поширеною інформацією, вітчизняна компанія продовжує реалізацію проекту з видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East у Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет.

У вересні поточного року було введено в експлуатацію першу чергу газопроводу та здійснено облаштування родовищ, що дало можливість розпочати видобуток природного газу обсягом близько 300 тисяч кубометрів на добу. Протягом вересня — жовтня цього року вже видобуто 19 мільйонів кубометрів природного газу.

«Усього в рамках єгипетського проекту було пробурено 16 пошукових, 12 розвідувальних та 12 експлуатаційних свердловин, розвідано сім нафтогазових родовищ, з яких на чотирьох розпочато видобуток», — йдеться у повідомленні.

У 2015 році заплановано завершити будівництво технологічної інфраструктури на родовищах та увести в експлуатацію трубопроводи, завдяки чому стане можливим підключення решти продуктивних свердловин та вихід на рівень видобутку до 950 тонн (зараз близько 740 тонн) нафти та 700 тисяч кубічних метрів газу на добу.

За попередньою оцінкою видобуток нафти «Нафтогазом» на концесійній території Alam Еl Shawish East за 2014 рік може становити до 260 тисяч тонн, що відповідатиме 11—12% від річного видобутку нафти в Україні. Водночас видобуті нафта та газ реалізують на території Єгипту.

Відділ економіки та державного управління
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua