"Нагорода за любов до української мови"

Олена ОСОБОВА
17 сiчня 2015

Професор Луганського національного університету стала лауреатом Всеукраїнської премії імені Бориса Грінченка. У мирний час, перебуваючи в Луганську, Катерина Глуховцева разом з колегами створила Школу українознавства, де навчання було безкоштовним. Там прививали любов до України, вивчали культуру та традиції народу, українську мову. До слова, методика викладання відрізнялася від шкільної або вишівської: частіше вдавалися до спілкування, під час якого вчителі на прикладах розповідали правила граматики або орфографії. А для кращого засвоєння матеріалу разом з учнями співали українських пісень.

Катерина Глуховцева вела активну волонтерську діяльність як член Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, брала участь у створенні та діяльності першого народного музею Бориса Грінченка на Луганщині, де відомий педагог і літератор разом зі своєю дружиною починав просвітницьку діяльність. «Ви знаєте, ми робили багато чого такого, про що зараз, напевно, небезпечно розповідати. Але впевнена: всі наші дії були спрямовані на збереження цілісності й незалежності України», — підкреслює Катерина Глуховцева.

За значний внесок у розвиток незалежної України та активну просвітницьку діяльність луганчанку удостоєно звання лауреата Всеукраїнської премії імені Бориса Грінченка. Як повідомляє прес-центр ЛНУ, зараз Катерина Дмитрівна викладає в евакуйованому ВНЗ в Старобільську і продовжує прищеплювати студентам любов до української мови і Батьківщини.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua