"Найвища відзнака — довіра людей"

Олександр БІТТНЕР
20 березня 2014

Переконаний, що цей пам’ятний для 650 молодих офіцерів міліції — перших випускників Національної академії внутрішніх справ України в нинішньому році, — стане таким же особливим і для всієї правоохоронної системи держави. І справа тут не в самому факті випуску чергового загону професійних поборників правопорядку — зрештою, за свою понад 90-річну історію Академія підготувала більше 58 тисяч працівників для органів внутрішніх справ, — а в тому, в який саме час погони вчорашніх курсантів увінчали лейтенантські зірочки.

— Сьогодні чужі політики намагаються скористатися складною ситуацією, в яку загнав народ колишній кримінальний режим, люди розгублені і налякані, а тому є легкою мішенню для маніпуляцій, — зауважив у своєму виступі перед випускниками заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. — Але ситуація стабілізується і конституційний порядок у державі буде обов’язково встановлено. Громадяни України чекають змін і ми вже зараз повинні показати позитивні зрушення в роботі правоохоронної системи, повернути довіру суспільства та підняти престиж органів внутрішніх справ, забезпечити правопорядок на вулицях міст, безпеку на дорогах і спокій у домівках людей.

У непростий вчорашні курсанти отримали погони. Фото прес-служби МВС

Звертаючись до тепер уже повноправних колег, генерал Яровий наголосив, що сьогодні потрібно максимально наблизити роботу правоохоронців до потреб громадян, рішуче і безкомпромісно протидіяти злочинності та корупції, кожному забезпечити бездоганне виконання своїх службових обов’язків і не допустити політизації діяльності органів внутрішніх справ. Він закликав залишатися вірними Присязі і Конституції України, за будь-яких умов дотримуватися вимог чинного законодавства. Правоохоронець повинен знати і повсякчас відчувати, що він потрібен своєму народу, зазначив Сергій Яровий.

Хвилюючою церемонія випуску стала і для професорсько-викладацького складу НАВС. Посвячуючи випускників в офіцери, ректор Академії Валентин Коваленко нагадав, що головною вимогою Присяги працівника органів внутрішніх справ є служіння народу. «Тож служіть так, аби вашим колегам, близьким і рідним, а також нам, вашим наставникам, не було соромно за вас», — наказав він своїм вихованцям. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua