"Наказ — звільняти з мінімальними втратами"

7 серпня 2014

Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств держави, під час якої наголосив, що за останні два місяці зона проведення Антитерористичної операції скоротилась на три чверті. Це дало змогу мільйонам людей повернутися до нормального життя.

Глава держави пишається українськими військовими, які зі зброєю в руках захищають рідну землю. «Мужністю та героїзмом, звитягою та ціною свого життя українські воїни день за днем відвойовують нові населені пункти, визволяють нові території від окупації бандитів-найманців», — наголосив він і додав: — 99,9% наших військовослужбовців героїчно виконують свої обов’язки».

На переконання Президента, всі операції з визволення окупованих територій мають на меті максимальне скорочення людських втрат як серед мирного населення, так і серед військових.

Говорячи про чергову хвилю мобілізації, Президент наголосив, що вона дасть змогу вирішити питання з відпустками для воїнів, які беруть участь в АТО. Він закликав під час мобілізації суворо дотримуватися законодавства та рішуче боротися з проявами корупції. Генеральна прокуратура та СБУ повинні миттєво реагувати на корупційні прояви: «Розгляньте пропозицію, — звернувся він до очільників цих відомств, — щоб воєнкоми несли відповідальність за якість кадрового складу, який мобілізують. Можливо, ми введемо практику, коли бойові офіцери з фронту, які отримали поранення, працюватимуть у військкоматах, навіть на посадах воєнкомів або їхніх заступників, а воєнком на 45 діб поїде у Збройні сили». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua