"Наркотики «на зону» приносив наглядач"

Інна КОСЯНЧУК
3 вересня 2014

Особи, що відбувають покарання за правопорушення, мають право на гуманне ставлення до себе. Це зазначається в нормах законодавства. Вочевидь, по-своєму зрозумів ці норми один молодший інспектор відділу нагляду і безпеки Березанської виправної колонії і вирішив допомогти ув’язненим: постачав їм наркотики. Однак нині «наркопотік» припинила прокуратура Київської області. Нині вона направила до Березанського міського суду обвинувальний акт щодо постачальника дурману ув’язненим.

4 червня в інспектора виявлено та вилучено три поліетиленові пакети з амфетаміном. Досудовим розслідуванням встановлено, що його наглядач намагався пронести до зони, яку охороняють, та передати одному із засуджених за винагороду.

Дії обвинуваченого, як повідомила прес-служба прокуратури Київської області, кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 та ч. 2 ст. 307 КК України, тобто як передача наркотичних засобів у місце позбавлення волі, вчинена службовою особою з використанням свого службового становища. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua