"Наркоторговці в погонах"

Павло КУЩ
17 вересня 2013

Під час спільної операції співробітники прокуратури Донеччини та обласного управління Служби безпеки України виявили факти протиправної діяльності організованої групи своїх колег-правоохоронців. Як повідомили «Урядовому кур’єру» в прокуратурі Донецької області, встановлено, що в одному з районів Макіївки працівники міліції досить своєрідно виконували свої службові обов’язки. Зокрема, керівник відділу боротьби з наркотиками, його підлеглі, а також двоє співробітників карного розшуку організували незаконний продаж тих же наркотичних речовин. 

Причому до цього «бізнесу» без відриву від виконання прямих службових обов’язків правоохоронці залучили ще й кількох цивільних помічників. «Зараз уже доведено, що працівники міліції збували важкі наркотичні речовини, опій наркозалежним особам, в яких у подальшому вимагали кошти за непритягнення до карної відповідальності, — інформують в обласній прокуратурі. — Вже в ході розслідування встановлено незаконне отримання ними грошей в сумі 48 тисяч гривень».

Усі четверо міліціонерів—«борців з наркотиками», які брали участь у протиправних діях, затримані, хоч двоє з них не просто уникали зустрічі з колегами, а й взагалі намагалися втекти. Слідчим відділом прокуратури Донецької області за фактом протиправної діяльності право?охоронців порушено карну справу за ч.1. ст.14. ч.2. ст. 307(незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення наркотичних речовин) та ч.3. ст. 364(зловживання владою та службовим становищем) КК України. Хід досудового розслідування перебуває безпосередньо на контролі прокурора Донецької області. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua