"Народні традиції єднають людей"

9 сiчня 2015

У селі Дзвиняч Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко разом із дружиною відвідали родину Смеречуків, яка прийняла на різдвяний відпочинок хлопчика з Костянтинівки Донецької області. Глава держави поспілкувався з господарями та десятикласником Кирилом Зуділовим і ще дев’ятьма дітьми з Донецької області, яких приймають інші родини.

Петро Порошенко подякував Василеві Смеречуку та його дружині Любові, всім жителям Дзвиняча за теплий прийом дітей із зони АТО. «Дуже добре, що є такі люди, які відкривають своє серце. Ми, українці, єдині, і ніхто нас ніколи не розколе», — переконаний Президент. Глава держави поцікавився, як виникла ідея таких гостин. Господарі відповіли, що хотіли запросити дітей з Донбасу, познайомити з українськими традиціями, повідомляє прес-служба Президента.

Петро Порошенко відзначив важливість спілкування українців із різних регіонів і висловився за те, щоб поширити ініціативу таких гостин на інші міста: «Вся Україна побачить, як схід і захід разом святкують Різдво».

Президент привітав усіх присутніх з Новим роком та Різдвом і побажав насамперед миру і здоров’я. Він вручив дітям подарунки на згадку про зустріч. Президента пригостили чаєм та смачною кутею, всі разом заспівали колядки. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua