"NASA успішно випробувало частини космічного корабля для польоту на Марс"

11 серпня 2014

NASA продовжує випробування свого нового космічного корабля Orion та платформи LDSD, яка повинна забезпечити посадку на Марс, передає ТСН.

Так, фахівці з NASA успішно випробували багаторазову капсулу Orion при контакті з солоною водою океану. Сам політ нового космічного корабля запланований на грудень 2014 року. Як очікується, Orion повинен замінити застарілі «Союзи», взявши на себе доставку на орбіту екіпажів МКС, також, цей космічний корабель розглядається в якості основи для міжпланетного космічного корабля для польоту на Марс.

Крім того, NASA також завершило випробування інноваційного засобу уповільнення надзвукової швидкості LDSD, якому вже присвоїли неофіційну назву «літаюча тарілка».

LDSD, за допомогою спеціальних надувних елементів, дозволяє погасити швидкість при приземленні. Даний спосіб є більш економічним порівнянно із використанням гальмівних двигунів. В ході випробувань, «літаючу тарілку» підняли на висоту 54,8 кілометрів та на надзвуковій швидкості у 3,5 Маха відправили до поверхні.

На думку фахівців, подібна технологія знайде своє застосування в польоті на Марс, де розряджена атмосфера створює певні труднощі для посадки космічних апаратів.

Нагадаємо, що вчені зафіксували найпотужніше в Сонячній системі виверження вулкану. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua