"Наш нотаріат визнано у світі"

6 липня 2013

ОЦІНКА. Україна подала заявку на вступ до Міжнародного союзу нотаріату. Про це йшлося під час зустрічі екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича з президентом Комісії з міжнародного нотаріального співробітництва Міжнародного союзу нотаріату Мішелем Мерлотті, яка відбулася в українському Мін’юсті.

Мішель Мерлотті наголосив на тому, що Україна виконала всі умови, у тому числі на законодавчому рівні, для того щоб стати членом міжнародної нотаріальної спільноти. Зокрема, в нашій державі створено Нотаріальну палату, що є єдиним органом самоорганізації та регулювання нотаріальної діяльності в країні. Крім того, в Україні ухвалено Кодекс професійної етики нотаріусів України.

«Україна забезпечила всі умови для достойного вступу в Міжнародний союз нотаріату», — підкреслив Мішель Мерлотті, відзначивши високу професійну компетенцію українських нотаріусів, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

У свою чергу, Олександр Лавринович зазначив, що Україна має важливий досвід, який є цікавим для нотаріальної спільноти інших країн, на чому неодноразово наголошувалося під час різних зустрічей міжнародного рівня. Зокрема, цікавість викликає досвід нашої держави зі створення електронних реєстрів та єдиних баз даних, із захисту та зберігання нотаріальних бланків тощо.

Наша сторона впевнена, що після приєднання України до міжнародного нотаріального союзу виникне широке поле для взаємовигідного співробітництва та обміну досвідом у сфері нотаріату.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua