"Наше зерно проситься у США"

22 травня 2013

СПІВПРАЦЯ. Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк і міністр сільського господарства США з питань фермерства і закордонної сільськогосподарської служби Дарсі Веттер обговорили можливість отримання Україною дозволу на постачання кукурудзи і пшениці на ринок США, повідомили в прес-службі Мінагропроду.

Згідно з повідомленням, під час переговорів Микола Присяжнюк зазначив, що Україна зацікавлена в імпорті із США племінних ресурсів, биків і ембріонів великої рогатої худоби молочних і м’ясних порід. Дарсі Веттер, у свою чергу, висловила зацікавленість США у співпраці у сфері аграрних технологій, зокрема у виробництві біоетанолу і насінництві.

У відомстві також нагадали, що 2012 року товарообіг сільгосппродукції між США і Україною становив понад 353 мільйони доларів, що на 54% більше, ніж роком раніше. А в першому кварталі цього року товарообіг між країнами зріс майже на 30% — до 126 мільйонів доларів.

Як зазначає УНІАН, за даними Держмитниці, 2012 року Україна імпортувала зі США 3,5 мільйона тонн кукурудзи, що на 19,6% менше, ніж 2011-го. Проте експорт цієї культури не здійснювався. Між Україною і США також практично немає торгівлі пшеницею.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua