"Наші трудові права порушують"

31 травня 2013

 ПЕРЕВІРКИ

Наталя ПИСАНА
для «Урядового кур’єра»

Недотримання трудових прав українців залишається поширеним явищем в діяльності бізнесу. За інформацією головного управління Міністерства доходів і зборів у м. Києві, 99 % перевірок виявляють порушення законодавства під час виплати заробітної плати та інших доходів громадянам.

 Як повідомила в. о. начальника столичного головного управління Ірина Носачова, за 4 місяці 2013 року в Києві проведено 160 перевірок підприємств на предмет дотримання ними законодавства про виплату зар?плати найнятим працівникам. Результат — у 158 суб’єктів господарювання виявлено порушення законодавства, додатково нараховано до сплати в бюджет майже 13,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Також 4 тисячі осіб, які здійснювали «тіньову» підприємницьку діяльність, залучено до державної реєстрації, вони сплатили 847 тисяч гривень податку. Крім того, співробітники управління з початку року легалізували працю трьох тисяч найманих працівників. Після офіційного працевлаштування трудових нелегалів бюджет додатково отримав майже півмільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Виводять податківці на чисту воду і ділків, які прокручують махінації з єдиним соціальним внеском. Так, за даними управління, одне столичне підприємство водного транспорту сплатило ЄСВ у сумі майже 800 тисяч гривень лише після втручання контролерів. До кримінальної відповідальності дохазяйнувалися службові особи підприємства, які шляхом перекручування податкової звітності вчасно не сплатили до Пенсійного фонду вищезазначені кошти.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua