"Наступна зупинка — Конотоп"

Євдокія ТЮТЮННИК
7 червня 2013

НОВОСІЛЛЯ

У Чернігові отримали ордери на житло 63 родини військовослужбовців

Більшість колег-військових відтепер — ще й сусіди. Вони заселилися в 52-квартирний будинок на території 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України.

В ошатній будівлі з балконами і лоджіями нині важко впізнати колишню казарму. Це ще раз свідчить на користь популярної нині ідеї оновлення старих будівель. Тим паче, що майстровиті військовики знають особливий секрет планування квартирного затишку — реконструювали житло власними силами. Вони мають ліцензії на всі види будівельних робіт. Після того як був готовий проект оновлення споруди, майбутні квартири розподілили між їхніми потенційними власниками. Останні ж чітко визначилися з тим, як обладнати оселю з максимальною зручністю для проживання родини — від розеток і вимикачів до гардеробних кімнат.

Крім того, завдяки будівництву власними силами ще й значно заощаджують, оскільки вартість виконання робіт значно нижча від ринкової, а чіткий контроль за використанням фінансів зменшив витрати практично наполовину: при кошторисній вартості реконструкції в 20,3 мільйона гривень фактично було витрачено 10,5 мільйона гривень.

Непривітна сувора казарма стала затишним житловим будинком. Фото автора

Сергій та Оксана Коломійці і їхній маленький син Владик не приховують радості, адже це їх перше особисте житло, до цього мали службове. Майже 24 роки глава сімейства перебував у черзі на власне помешкання. Тепер син зростатиме в рідних стінах. Йому тут подобається все: просторі кімнати, великий коридор, а на вулиці, навпроти будинку — новенький дитячий майданчик.

Щасливі новосели одержували ордери в урочистих умовах — з рук віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка та голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Миколи Малькова. Військові йшли, чітко карбуючи крок, а поруч — їхні схвильовані супутниці життя й діти, котрі назавжди запам’ятають цей святковий день.

«Завдяки одержанню власного даху над головою служба в цьому місці буде надзвичайно важливою для країни і приноситиме щастя й добробут для сімей. Це висока мотивація для військово?службовців», — зазначив віце-прем’єр-міністр. А голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко підкреслив знаковість події, оскільки чернігівці мають у себе в області підтвердження виконання доручень Президента України, його соціальних ініціатив.

ПРЯМА МОВА 

Микола МАЛЬКОВ,
голова Адміністрації Державної спеціальної
служби транспорту, генерал-лейтенант:

— Війська нашої держспецслужби розташовані в семи областях України. За 6 років, не враховуючи нинішнього, одержали житло 386 сімей. Ми побудували 14 будинків і 4 гуртожитки. Роботи йдуть дуже активно: 19 грудня ми відкрили 24-квартирний будинок у місті Новомосковську Дніпропетровської області, 18 травня — 12-квартирний будинок у Дніпропетровську, сьогодні — 52-квартирний у Чернігові, а 24 серпня буде здано 24-квартирний будинок у місті Конотопі Сумської області. Загалом цього року планується здати ще 88 квартир. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua