"НАТО скорочує співпрацю з Росією"

7 березня 2014

Про це оголосив Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен після засідання Ради НАТО — Росія. «Ситуація в Україні має серйозні наслідки для безпеки та стабільності євроатлантичного ареалу. Росія продовжує порушувати суверенітет і територіальну цілісність України, а також власні міжнародні зобов’язання», — пояснив він рішення НАТО.

Альянс вирішив відмовитися від ідеї проведення першої спільної місії НАТО та Росії, а також від супроводження російськими військовими кораблями американського судна «Cape Ray», яке вивозить із Сирії хімічну зброю для її подальшої утилізації. «Це не вплине на знищення хімічної зброї», — цитує УНІАН слова Генсека НАТО.

Серед інших заходів — відмова від зустрічей військових та цивільних НАТО й Росії на певний час. Починається й перегляд усього комплексу співпраці з Росією. «Міністри закордонних справ НАТО ухвалять рішення щодо цього питання на початку квітня. Ці кроки мають чіткий сигнал: дії Росії мають наслідки», — сказав Андерс Фог Расмуссен, додавши, що Альянс готовий до проведення засідань Ради НАТО — Росія на рівні послів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua