Приємна звістка надійшла цими днями із данської столиці Копенгагена, де завершився Міжнародний конкурс стартапів University Startup World Cup за участі 65 команд з більш як 30 країн світу.
Екологічна розробка одноразового посуду та пакетів команди FoodBIOPаск під керівництвом кандидата технічних наук, доцента кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету Дмитра Бідюка стала переможцем у номінації Sustainability Award і здобула високу оцінку авторитетного журі.
Запропонований сумчанами спосіб їх виготовлення може стати успішною альтернативою не тільки для одноразового посуду, а й столових приборів, форм для випікання, заморожування харчових продуктів, ПЕТ-пляшок тощо. До того ж в перспективі ці вироби можуть слугувати успішним добривом на сільськогосподарських угіддях, а не завдавати шкоди довкіллю.
Іншими словами, розробка сумської команди – це справжній прорив у екологічно-харчовій індустрії.
До слова, недавно Дмитро Бідюк презентував цей винахід на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі інновацій, який оголошувало Міністерство освіти і науки України, де здобув друге місце в номінації «Економічно спрямовані інновації».