" Науковцям зберегли зарплати і пенсії"

21 квiтня 2015

Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє науковим співробітникам отримувати і наукову пенсію,  і зарплату. За це рішення проголосувало 308 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законом «Про внесення змін до закону України про наукову і науково-технічну діяльність щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу України» також дозволяється зберегти за науковцями під час роботи на наукових, науково-педагогічних посадах права на отримання та призначення пенсії щомісячного довічного грошового утримання у порядку та на умовах, передбачених законом «Про наукову та науково-технічну діяльність».

За словами народного депутата від «Батьківщини» Лілії Гриневич, зазначені зміни дадуть змогу зберегти науково-педагогічний потенціал країни.

У цьому контексті вона повідомила, що з ухваленням у березні законопроекту про пенсії 124 наукових співробітника змушені були звільнитися з КПІ. Ухвалення цього закону дасть змогу надалі визначати високий ступінь престижності наукової праці, стимулюватиме молодих вчених до розвитку та руху вперед в ієрархії наукових досягнень і звань.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua