"Наукові інновації корисні для економіки"

31 жовтня 2014

Зустріч представників Світового банку з представниками урядових установ та ректорами провідних університетів країни відбулася в Міністерстві освіти і науки. Очільник відомства Сергій Квіт зазначив, що захід присвячено новому проекту Світового банку, який тільки формується в Україні. Нарада стала продовженням розмови, що відбулася два місяці тому у Вашингтоні, де було окреслено контури проекту технічної допомоги Україні. 

«Одна з важливих особливостей цього проекту в Україні — це участь університетів як платформи для розвитку суспільства і розвитку конкурентоспроможності національної економіки», — цитує слова міністра прес-служба Міністерства освіти і науки.

Такого підходу до вищих навчальних закладів ніколи не було, і вища освіта, зокрема університети, завжди розглядають як установи, що просто потребують витрат із державного бюджету. Річ у тім, що в Україні досі не вважали університети й заклади системи Національної академії наук як платформи, що можуть дати перспективи зростання інноваційної економіки. Насправді ж результати наукових досліджень та інновацій можуть допомогти українському бізнесу і національній індустрії в зростанні.

Під час обговорення перспектив проекту технічної допомоги між Світовим банком і Україною важливо накреслити критерії успішності таких проектів. «Ідеться про один великий проект на загальнонаціональному рівні, який, очевидно, буде проявлятися в підтримці й реалізації кількох конкретних проектів, де братимуть участь конкретні бізнеси, конкретні університети, і які, очевидно, повинні мати критерії успішності», — вважає урядовець.

Було представлено тематичні презентації зі зміцнення конкурентоспроможності заради зростання та зайнятості, стратегічні проекти для підтримки реформ в інвестиційному кліматі, програми розвитку інновацій та підприємництва в Україні для підтримки європейської інтеграції, технології комерціалізації тощо. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua