" Дитячий відпочинок: навесні — гори, влітку — море"

Світлана ІСАЧЕНКО
9 квiтня 2015

Херсонщина і Прикарпаття спільно дбають про дітей, чиї батьки беруть участь в антитерористичній операції на сході України. На запрошення Івано-Франківської облдержадміністрації та за підтримки волонтерських організацій у карпатському краї під час весняних канікул перебувало 87 дітей з Херсонської області: родини з Богородчанського, Долинського, Косівського районів запросили їх до себе погостювати.

Такі благодійні акції проводять не вперше. Взимку на Прикарпатті відпочивали близько тисячі школярів зі східних областей. Тож місцева влада, жителі краю мають досвід, як найкраще прийняти у себе дітей, чиє мирне життя зачепила війна. Для школярів з Херсонщини організували цікаві екскурсії в обласному центрі Прикарпаття, пізнавальні майстер-класи, культурно-мистецькі заходи, під час яких діти мали змогу ознайомитися з історією, традиціями краю, переконатися, яка Україна багата і розмаїта. А головне — зустріти нових друзів.

Головне у подорожі — зустріти нового друга. Фото Миколи МАЦЮКА

Маленькі гості з півдня України побували на скелях Довбуша, в Буковелі, відвідали Гошівський монастир. У Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирі разом з головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком та митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом помолились за мир в Україні.

У рамках співпраці двох областей діти з Прикарпаття, які очікують повернення батьків з АТО, проведуть тиждень-другий літніх канікул на морському узбережжі Скадовська. Про це домовились голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук та голова Херсонської ОДА Андрій Путилов.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua