"Навіщо обливати кислотою колишню дружину?"

21 червня 2013

РОЗПЛАТА. Щоб помститися колишній дружині, чоловік підбурив знайомого облити її кислотою, за що й отримав «термін», повідомила прес-служба прокуратури Київської області. Подробиці ж цієї справи такі.

Чоловік запропонував своєму знайомому облити кислотою його колишню дружину та відібрати у неї сумочку з документами. За грошову винагороду той погодився. Про те, що жертва була його колишньою дружиною, замовник виконавцю не сказав. Лише пояснив: йому потрібні документи. Слідство встановило, що насправді він хотів помститися дружині за те, що вона вигнала його з дому.

Він особисто спостерігав за жінкою та повідомив виконавця про час та місце, коли найзручніше напасти на жертву. А ще на столичному ринку придбав пляшку з кислотою і вручив її безпосередньо перед вчиненням злочину виконавцю.

Після цього виконавець вийшов на вулицю, де йшла потерпіла. Порівнявшись з нею, витягнув пляшку з кислотою і плеснув їй в обличчя. На щастя, жінка прикрилася пакетом і рідина потрапила їй не на обличчя, а тільки на одяг. В цей момент злочинець вирвав сумку і зник.

Замовник для забезпечення власного алібі поїхав у Київ, де став чекати виконавця злочину з награбованими речами.

У судовому засіданні підсудний в інкримінованому йому злочині визнав себе повністю винним. Суд призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Виконавця злочину правоохоронці затримали невдовзі після нападу. Вироком Києво-Святошинського районного суду його визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 357 КК України і призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців. 

Відділ соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua