РЕЙТИНГ. Журнал Forbes-Україна склав список 200 найбільших компаній країни, передає «Focus.ua»

Перше місце у списку посіла компанія «Метінвест». Так виручка підприємства у 2010 році зросла на 55% ─ до 74,5 млрд. грн. На другому місці ─ ДТЕК із загальною виручкою в 24,3 млрд. грн.

В  десятку найбільших увійшли ще чотири металургійні компанії: ArcelorMittal (третє місце, виручка становила 23,5 млрд. грн.), ІСД (п’яте місце, виручка ─ 18 млрд. грн.), ММК ім. Ілліча (восьме місце, виручка ─ 17,3 млрд. грн.) і «Донецьксталь» (дев’яте місце, виручка - 15,9 млрд. грн.).

До Топ-10 увійшли також «Укрнафта» (четверте місце, виручка ─ 20 млрд. грн.), «Укртатнафта» (шосте місце, виручка ─ 17,9 млрд. грн.) і ТНК-ВР (сьоме місце, виручка ─ 17,8 млрд. грн.).

На десятому місце ─ Fozzy Group з виручкою 13,9 млрд. грн.

Як зазначається у повідомленні, для складання загального списку український Forbes спирався на доступні дані, зокрема на консолідовану звітність компаній. По компаніях, які не консолідують фінансові результати, наведено оцінні дані.

Відзначимо, що до списку не включено фінансові компанії, підприємства, які більш ніж на 90% належать державі, компанії, на головних ринках яких держава створює більш як 70% попиту.