"Не було рівних енергетикам Коломиї"

Світлана ІСАЧЕНКО
3 жовтня 2013

Змагань такого рівня (а вони відбулися у Львові) не проводили давно. Енергетики їм раді, бо це не лише демонстрація, а й тренування професійних навичок і підвищення фахового рівня. Серед бригад, що експлуатують у Західній Україні повітряні електролінії 35—110 кВ, Прикарпаттяобленерго представляла бригада Коломийської дільниці служби ліній електропередач. Вона й виборола перемогу. 

Під керівництвом майстра Миколи Гаврилюка лінійники з Івано-Франківщини успішно пройшли п’ять етапів. Зазвичай вони містять завдання, які є буденною роботою для тих, хто працює в енергопостачальних компаніях на свіжому повітрі. Треба було зварити шлейф на анкерній опорі ПЛ-110 кВ, замінити ізоляцію підтримувальної підвіски на такій самій проміжній опорі, відремонтувати контур заземлення, зрізати гілля з дерев, яке плутає дроти електропередач. Але цього разу потрібно було ще й упоратися з незвичною, проте відповідальною роботою: зняти з високовольтної анкерної опори умовно потерпілого від ураження електричним струмом і надати йому першу невідкладну допомогу. Для глядачів це було захопливе видовище.

Робота енергетиків — на висоті! Фото надано прес-службою ПАТ «Прикарпаттяобленерго»

Тепер переможцям регіональних змагань потрібно свій високий професіоналізм підкріпити ∂рунтовним знанням теорії, на яку звертатимуть увагу на всеукраїнських змаганнях. А також ще раз перевірити стан автотранспорту і комплектацію засобами захисту, інструментами та обмундируванням.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua