"Не пожалів ні джипа, ні часу"

Інна МИКОЛАЄНКО
27 березня 2013

ЛЮДЯНІСТЬ. Винахідливості наших людей під час аномального снігопаду в ці вихідні дивуватися не доводиться. Тільки винахідливість та — зовсім різного плану. З одного боку, це підприємливі двірники, які просили по 250 гривень за оренду лопати з водіїв, котрі хотіли відкопати свою заметену снігом машину, чи таксисти, що правили неймовірну оплату… 

З іншого ж — заслуговує на повагу те, що навіть незнайомі люди абсолютно безкорисливо допомагали тим, хто опинився у скруті. У суботу вранці один лікар, який на своєму УАЗику поїхав відвідати свого пацієнта в лікарні, після того перетворився на рятувальника: допомагав витягувати легковики, що застрягли у снігу. Каже: від грошей відмовлявся, хоч і пропонували. А в суботу ввечері в одній із соцмереж з’явилось повідомлення: «Друзі, невелика команда добровольців їздить на джипі по Березняках, Осокорках і Харківському масиву. Витягли вже багато машин. Якщо у вас є інформація про людей, які застрягли десь у цих краях і потрібна допомога, — повідомляйте. І робіть перепост — раптом допоможемо ще комусь?»

Виходить, ці люди не пошкодували ані свого джипа, ані пального, ані часу, аби тільки інших не залишити у біді. Пізніше у тій самій соцмережі з’явились коментарі з подяками тих, кому ця група допомогла. Справді, такі речі гідні пошани. Як і бажання низки закладів громадського харчування підтримати «занесених снігом» — обігріти, безплатно напоїти чаєм… Отже, людяність і взаємодопомога не зникли з нашого життя, і нинішній снігопад це підтвердив.

Приходили кияни й на допомогу комунальникам. «Трактор-бульдозер спільними зусиллями хвилин 15 відкопували на Березняках. Трактор приїхав виручати машину, але застряг сам», — з коментарів у соцмережах. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua