"Не ставте знака дорівнює між температурою та нездужанням"

3 грудня 2014

Коли  при  високій температурі є потреба в антибіотиках, які препарати ефективні, а які діють лише через ефект плацебо,  чому не варто вживати імуностимулятори    на ці та інші запитання  наших читачів під час «прямої телефонної лінії» «УК»  відповідав сімейний лікар Костянтин ЗЕЛЕНСЬКИЙ.  Серед запитань було зокрема й таке:

— В онуки температура  понад 38°С, почувається кволо, болить голова. Нині лікарі кажуть, що таку температуру  не потрібно збивати. Чому?

  Багато хто ставить знак дорівнює між високою температурою та нездужанням, через що припускаються помилок.  Природа придумала цей механізм для того, щоб зазвичай жваві діти, коли їм погано, просто лягли й відпочивали. Порівняно з дорослим дитина має не такий міцний імунітет, її органи ростуть дуже швидко, і що більше вона лежить, то менш вірогідно, що віруси, які циркулюють, спровокують ускладнення, наприклад пневмонію. Багато хто вважає, що від температури в дитини можуть статися судоми. Так, це трапляється. Але лише в тих, хто має вроджені вади, родові травми, ушкодження нервової системи тощо. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua