"Не звільняйте дітей від фізкультури!"

Лора ВОВК
6 червня 2013

ПРОБЛЕМА. В ході урядового брифінгу, присвяченого темі розвитку дитячого та юнацького спорту, міністр молоді та спорту Равіль Саффіулін через представників ЗМІ звернувся до громадськості. На його переконання, не лише держава, а й суспільство мають стимулювати молодь займатися фізичними вправами. Зокрема батькам він радить не звільняти своїх чад у школах від уроків фізкультури.

Вагомим аргументом він вважає прогноз вчених ООН. «Населення України щорічно скорочується на 500 тисяч осіб і через 10 років може становити 36—38 мільйонів, а через 50 років — взагалі приблизно 12 мільйонів. Кожен десятий українець не доживає до 35 років, а кожен четвертий — до 60».

Проблему Равіль Саффіулін вбачає передовсім у тому, що на екранах телевізорів діти дивляться нав’язану їм телеканалами рекламу різноманітних алкогольних виробів. А погіршує картину статистика. «Виробництво алкоголю жахає своїми масштабами. В Україні кожні п’ять років виробництво алкоголю зростає на 50%. 40% українських підлітків віком 14—18 років регулярно вживають алкогольні напої. Водночас алкоголь — причина передчасної смерті майже 30% чоловіків. Також у нас діти народжуються з патологіями в 5—6 разів частіше, ніж у Європі. Це результат того, що і чоловіки, і жінки вживають алкогольні напої», — обурюється міністр. Для порівняння він навів такі дані: в 2000 році коньяку випущено 16 мільйонів літрів, в 2010-му — вже 36; горілки у 2000-му виробили 196 мільйонів літрів, а в 2010-му — 425. А цигарок за рік у нас виробляють 120 мільярдів штук. З них 2200 — для одного українця. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua