"Ненароком «підкопали» село?"

Олег ЧЕБАН
10 квiтня 2014

У селі Сапіжанка, що в Шаргородському районі Вінницької області, восьмеро жителів залишилися без даху над головою. Через просідання грунту одну хату майже зруйновано, дві потріскалися, пошкоджено п’ять господарських будівель. Цілком можливо, що це сталося не внаслідок стихії, а через господарську діяльність.

Біда прийшла 30 березня після обіду. У дворі 77-річної пенсіонерки зазнали значних ушкоджень хата, літня кухня, хлів та погріб. А саму господиню з тілесними ушкодженнями було госпіталізовано в районну лікарню. У будинках та допоміжних спорудах ще двох селян утворилися тріщини завширшки з півсантиметра. Як повідомляє управління ДСНС в області, людей відразу відселили до родичів. Пошкоджені будівлі відключено від електрики, працівники міліції організували охорону домогосподарств. А яка ситуація тепер, чи допоможе людям влада?

— Одна хата завалилася, а дві полопалися, — каже заступник голови Шаргородської райдержадміністрації Микола Гавліцький. — Під селом шахти, які тягнуться кілометрами, шахтоуправління та 5 колгоспів тут видобували камінь черепашник. Однак чи просідання грунту пов’язано зі змінами в геологічній будові, чи з порушенням видобутку, треба з’ясувати. У спеціалізованої організації, яка має ліцензію, замовимо дослідження. Після її висновків буде відомо, чи є загроза іншим будинкам чи ні і чи доцільно ремонтувати хати, які полопалися. У селі працювала районна комісія. Людям обов’язково допоможемо. Виділимо кошти з резервного фонду району, за потреби проситимемо допомоги в обласної влади. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua