"Неопубліковані фотографії Мерилін Монро виставлять на аукціон"

19 липня 2013

ПОСТАТІ В ІСТОРІЇ. Неопубліковані раніше світлини Мерилін Монро, зроблені відомим фешн-фотографом Мілтоном Ґріном, незабаром буде виставлено на аукціоні.

Мілтона Ґріна та Мерилін Монро поєднувала тісна дружба, вони навіть утворили свою власну продакшн-компанію, яка випустила такі фільми як «Автобусна зупинка» та «Принц і танцівниця». Монро навіть мешкала якийсь час разом з Ґріном та його сімєю незадовго до одруження із драматургом Артуром Міллером.

«Тісне спілкування з нею у домашній атмосфері, яке добре помітно на цих знімках, роблять їх неповторними, несхожими на всі інші зображення Мерилін, адже він мав, так би мовити, доступ до неї у середовищі, де вона була самою собою, тож тут можна побачити той особливий блиск в її очах, якого немає на фотознімках, зроблених іншими фотографами», – розповідає Джо Маддалена, голова аукціону «Постаті в історії».

Протягом чотирьох років Ґрін здійснив 52 фотосесії акторки, а також – на знімальних майданчиках. Колекція з архіву Мілтона Ґріна є унікальною ще й тому, що авторські права передаються разом із зображеннями.

«Авторське право має окрему вартість, адже завдяки йому можна передати знімки журналові, будь-кому, хто забажає опублікувати їх, можна робити репродукції і продавати відбитки, адже вони належать вам, можна заборонити будь-кому іншому продавати ці відбитки, бо ж авторське право належить тільки вам, а це – неабищо. Ви зможете контролювати долю цих зображень, ніхто не матиме змоги використати їх повторно без вашого дозволу. А це вже – комерція, це дозволяє утворити, так би мовити, власний бізнес», – каже далі Джо Маддалена.

Понад 3700 негативів та плівок Монро, знятих відомим американським фешн-фотографом Мілтоном Ґріном, буде розділено на 82 лоти. Продаж з аукціону пройде 27 липня у місті Калабасас (штат Каліфорнія), а також он-лайн та за допомогою телефонного звязку. 

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua