"Нодар Берідзе закликає до миру"

Олександр ВЕРТІЛЬ
8 листопада 2014

На Сумщині побував 44-річний активіст із Грузії Нодар Берідзе, який в Україні проводить велопробіг «Всі за мир». Область стала 19-ю, де побував активіст протягом останніх майже двох з половиною місяців, подолавши понад 4 тисячі кілометрів.

У Сумах Нодар провів день, насичений зустрічами і спілкуванням із громадськими активістами, читачами бібліотек, студентською та учнівською молоддю.

Відповідаючи на численні запитання, миротворець наголошує на одному: своїм пробігом він хоче привернути увагу світової спільноти до необхідності негайного встановлення миру на сході України, припинення війни, адже бойові дії завдають горя і нещастя.

Нодар Берідзе: «Я приїхав до вас з миром». Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Стартувавши 24 серпня цього року в Києві, Нодар вирішив продовжити справу свого старшого товариша видатного спортсмена, миротворця, рекордсмена Джумбера Лежави, який, на жаль, в липні пішов із життя. Тому для інженера з Батумі стало питанням честі організувати цей велопробіг — з українським та грузинським державними прапорами.

А завершальним акордом у квітні має стати масовий велопробіг кількох тисяч українських велосипедистів за маршрутом Київ — Москва, щоб донести правду про нинішні події до жителів російської столиці. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua