"Nokia і Alcatel-Lucent мають намір об'єднатися в одну компанію"

15 квiтня 2015

Фінська компанія Nokia розмірковує над покупкою Alcatel-Lucent. Французький виробник телекомунікаційного обладнання очікує від фінського публічної пропозиції щодо його акцій. Представники двох сторін заявили у вівторок: вони на стадії обговорення умов, що може ще і не закінчитися угодою.

Об’єднання зміцнило б позицію компаній на ринку і записало б їх до однієї вагової категорії із найпотужнішими конкурентами.

«Об’єднання Nokia and Alcatel-Lucent дозволить утворитися великому лідеру Європи, у виробництві мобільних та звичайний телефонів, із залученням найкращих з технологій Nokia та Alcatel. Цей лідер буде саме тією компанією, що зможе конкурувати з Huawei та основними лідерами Китаю», – заявив міністр економіки Франції Еммануель Макрон.

Сукупний обсяг доходів, які Nokia та Alcatel-Lucent отримали торік, приблизно дорівнює доходам, які за підсумком минулого року отримали окремо Ericsson та Huawei.

Після новин про можливе об’єднання, акції Nokia, ціна яких – 29 мільярдів євро, зірвалися вниз на цілих 6,6%. А цінні папери Alcatel-Lucent, вартістю 11 мільярдів євро, навпаки підскочили в ціні на понад 12%.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua