Володимир ГАЛАУР, 
«Урядовий кур’єр»

Будянська медична амбулаторія, яка обслуговує чотири села Харківського району: Буди, Березівку, Бистре та Бідряги відкрили після капітального ремонту. Загалом тепер тут зможуть лікуватися близько 8 тисяч жителів.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, на ремонти амбулаторій та центральної районної лікарні Харківського району протягом останніх двох років було спрямовано понад 14 мільйонів гривень, придбано медичне обладнання та комп’ютерну техніку на 8,7 мільйона гривень та закуплено шість службових автомобілів.

«Такого великого обсягу робіт у сфері охорони здоров’я як району, так і області в цілому, не проводилося ніколи. Загалом у цьому році на ремонти і реконструкції медичних закладів в області з різних джерел заплановано спрямувати понад 600 мільйонів гривень. Також великі кошти виділено на нове обладнання», – прокоментував Михайло Черняк.

Ремонт у Будянській медичній амбулаторії, яка входить до складу Центру первинної медичної допомоги №1 Харківського району, тривав майже два роки. За цей час, за словами головного лікаря ЦПМД №1 Олексія Болгова, заклад повністю відновили.

«Завдяки підтримці керівника області Юлії Світличної ми змогли створити умови, які дозволять надавати своєчасну, кваліфіковану медичну допомогу у комфортних умовах. В амбулаторії, яка до цього 40 років не ремонтувалася, проведена заміна покрівлі, капітальні ремонти систем електро- та водопостачання, водовідведення, теплопостачання, заміна вікон, утеплення фасаду, капітальний ремонт внутрішніх приміщень, – розповів Олексій Болгов. – Також оновлено оснащення амбулаторії: придбано електрокардіографи, сухожарову шафу, тонометри, пульсоксиметри, діагностичні набори, ваги для дорослих та немовлят, доплер, центрифуги та інші прилади, а також закуплено нові меблі. Ми сміливо ввійшли у медичну реформу і не маємо сумнівів щодо її успіху».

Під час відкриття відремонтованої амбулаторії Михайло Черняк передав закладу новий повнопривідний автомобіль для роботи сімейних лікарів.