"«Новая газета» вибачилася перед Голландією"

25 липня 2014

Російська «Новая газета» вийшла сьогодні з вибаченнями на голландській мові за збитий проросійськимиФото з сайту УНІАН терористами малайзійський «Боїнг», передає УНІАН.

На першій сторінці надруковано велике фото із зображенням траурної процесії автомобілів, що рухається по шосе, повідомляє нідерландська телеканал NOS.

Над фото – великими літерами на голландській мові написано Vergeef ons, Nederland – «Вибачте нас, Нідерланди» і нижче – меншими – російською «Прости, Голландия».

Нагадаємо, 17 липня близько 17.00 за київським часом авіалайнер «Боїнг-777» компанії Malaysia Airlines був збитий проросійськими бойовиками, ймовірно, з використанням установки зенітно-ракетного комплексу «Бук».

За інформацією авіакомпанії, на борту було 283 пасажири і 15 членів екіпажу. За даними авіакомпанії Malaysia Airlines, на борту збитого «Боїнгу» було 192 громадянина Нідерландів, 44 громадянина Малайзії, включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят. Також в літаку було 27 громадян Австралії і 12 індонезійців, в числі яких було немовля; 10 громадян Великої Британії, включаючи одного громадянина з подвійним громадянством (Великої Британії і Південно-Африканської Республіки). Серед пасажирів також було 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 канадець і 1 новозеландець. Частину тіл, знайдених на місці катастрофи, уже перевезли до Нідерландів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua