"«Нові імена України»: їх стає дедалі більше"

Павло ЛАРІОНОВ
15 травня 2013

ТВОРЧІСТЬ. У мистецькому огляді-конкурсі з такою назвою в Українському фонді культури недавно змагалися 150 юних талантів з усіх куточків країни. Програма Українського фонду культури «Нові імена України» діє вже 27 років поспіль. За цей час тисячі обдарованих дітей продемонстрували в конкурсі свій хист музикантів, вокалістів, майстрів образотворчого мистецтва, поетів і прозаїків. Понад 500 із них стали лауреатами і одержували іменні стипендії, а близько 800 відзначені дипломами, почесними грамотами і цінними подарунками. Найталановитішим конкурс відкрив дорогу до вищих навчальних закладів, до участі у міжнародних мистецьких акціях, на велику сцену.

Як зазначив голова правління Українського фонду культури, поет-академік, Герой України Борис Олійник, незважаючи на економічні й інші соціальні негаразди в нашій державі, батьки і вчителі повсякчас дбають про розвиток обдарованих дітей — майбутнє нашої національної культури. Борис Ілліч висловив сердечну подяку Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, голові Київської міської держадміністрації Олександру Попову та Блаженнійшому Володимиру, Митрополиту Київському і всієї України, за благодійну фінансову допомогу: завдяки їй 25 переможців конкурсу одержуватимуть іменні стипендії по одній тисячі гривень. 

Картини п’ятнадцятирічної учениці Київського індустріального коледжу Ані Сірош, вишиті шовковими стрічками, вражають яскравим розмаїттям кольорів. Фото автора



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua