"Нові перспективи «Свеми»"

Олександр ВЕРТІЛЬ
6 червня 2014

Під час засідання постійно діючої Міжвідомчої комісії при Мінекономрозвитку прийнято рішення про включення індустріального парку «Свема» (місто Шостка Сумської області) до окремого відповідного реєстру.

За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської ОДА Олександра Сітака, це зміцнює перспективи промислового формування, розширює можливості роботи з інвесторами, підвищує конкурентоспроможність регіону і забезпечує необхідні умови для розбудови сучасної виробничої та ринкової інфраструктури.

Нагадаємо, що «УК» розповідав про становлення і розвиток одного з перших в Україні індустріальних парків, сформованого на базі колишнього заводу «Свема» на Поліссі. Якщо 7 років тому тут було 10 суб’єктів господарської діяльності, то нині понад 30. Випускаючи кілька тисяч найменувань продукції для різних галузей і сегментів народного господарства, парк виконує надзвичайно важливу соціальну роль — тут працюють і отримують зарплату сотні городян. А в недалекій перспективі на території «Свеми» виросте окреме міні-містечко з об’єктами і закладами освіти, медицини, торгівлі тощо.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua