На Луганщині укладено Меморандум про співробітництво з керівником представленого компанією DAI Global LLC проекту міжнародної технічної допомоги «Економічна підтримка Східної України» Майклом Піллсбері.

«Проект економічної підтримки Східної України базуватиметься на досвіді попередніх напрацювань Агентства США з міжнародного розвитку. Упевнений, що в нас буде багато зустрічей під час реалізації проекту для обговорення конкретних етапів співпраці»,–відзначив керівник проекту Майкл Піллсбері.

Також, за його словами, важливо кооперувати діяльність з проектами, реалізація яких наразі триває в області.

Одну з частин проекту спрямують на відновлення об’єктів, що постраждали під час бойових дій. Але основним завданням є допомога підприємництву, зокрема, сільському господарству, малому та середньому бізнесу у пошуку ринків збуту для збільшення об’ємів продажу, створенні нових робочих місць.

Представники Луганської ОДА зауважили, що вже існує низка домовленостей, а цілі обох сторін за цим напрямом співпадають. За минулий рік більш ніж 2 тисячі суб’єктів господарювання отримали грантову допомогу майже на 17 мільйонів гривень.

Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур'єра»